Подршка Програму економских реформи Републике Српске за период 2021 – 2023. године и Буџету Републике Српске за 2021. годину

На сједници Економско-социјалног савјета Републике Српске, одржаној 7. децембра 2020. године, разматрани су Програм економских реформи Републике Српске за период 2021 – 2023. годину и Буџет Републике Српске за 2021. годину. Исти представљају најзначајније годишње документе од интереса за раднике и послодавце у Републици Српској и предвиђени су за усвајање у форми приједлога по хитном поступку.

Документима су предвиђене инвестиције у инфраструктуру, привреду и здравство у укупном износу од 400 милиона КМ у наредне три године од чега 92 милиона КМ за сузбијање негативних посљедица вируса „COVID 19“ и набавку вакцине. Министарство финансија, као обрађивач, прихватило је већину примједби и приједлога послодаваца и синдиката, те су документи једногласно подржани на сједници овог тијела.

Сједници су присуствовали представници Савеза синдиката Републике Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске, Конфедерације синдиката Републике Српске и министри у Влади Републике Српске. Предсједавао је министар рада и борачко-инвалидске заштите, Душко Милуновић.