СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА ПОВОДОМ ПОСЈЕТЕ ПРЕДСТАВНИКА ЕКОНОМСКО-СОЦИЈАЛНОГ САВЈЕТА ГРЧКЕ

 

У петак, 20. априла 2018. године, заказана се свечана сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће се одржати први билатерални сусрет представника Економско-социјалног савјета Републике Српске и Економско-социјалног савјета Републике Грчке.

На сједници ће се разговарати о улози и значају институција социјалног дијалога у креирању политика, превазилажењу криза и процесу европских интеграција. Грчке колеге ће послодавцима, синдикатима и члановима Владе Републике Српске презентовати и европске институционалне капацитете из области социјалног дијалога и модалитете сарадње између држава чланица у наведеној области.

Трочлану делегацију Економско-социјалног савјета Републике Грчке ће предводити представник грчке пословне заједнице и предсједник овог тијела, гдин George Vernicos.

Свечаном сједницом ће предсједавати предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске, Драгутин Шкребић, а поред представника два савјета сједници ће присуствовати и предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Догађај ће се одржати у згради Владе Републике Српске – I спрат – мала сала за састанке, с почетком у 12.00 часова.

Узимање кадрова са сједнице је предвиђено у 12:10 часова, а конференција за новинаре у 12:30 часова – конференцијска сала у приземљу.