Социјални дијалог нема алтернативу

1. априла 2014. године одржан је заједнички састанак представника социјалних партнера у организацији предсједнице Економско-социјалног савјета Републике Српске, Ранка Мишић којем су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Петар Ђокић и предсједник Уније удружења послодаваца, Предраг Згоњанин.

Тема састанка била је тренутно стање у области трипартитног и бипартитног социјалног дијалога и међусобни односи социјалних партнера у Економско-социјалном савјету Републике Српске.

Успркос супростављеним ставовима у вези са потребом доношења новог закона о раду који су изнесени током састанка у закључку је истакнуто заједничко  опредјељење да социјални дијалог нема алтернативу а сваки од представника социјалних партнера је преузео обавезу да активно ради на унапређењу дијалога на свим нивоима а посебно трипартитног у оквиру Економско-социјалног савјета Републике Српске.

Поред наведеног, социјални партнери су разговарали и о актуелностима у вези са формирањем економско-социјалног савјета на нивоу Босне и Херцеговине, гдје је усаглашен заједнички став да економско-социјални савјет на државном нивоу не може бити формиран без сагласности представника репрезентативних организација синдиката и послодаваца из Републике Српске као јединих легитимних организација у области социјалног дијалога у Републици.

Састанак је одржан у просторијама Савеза синдиката Републике Српске.

See if you can pinpoint the thesis statement justbuyessay.com/ as well as.