Потписан Меморандум о међусобном разумијевању и сарадњи са Социјално-економским саветом Републике Србије

У периоду од 7 – 8 јула 2011. године, делегација Економско-социјалног савјета Републике Српске посјетила је Социјално-економски савет Републике Србије и присуствовала 44. сједници овог тијела. Сусрет је организован на заједничу иницијативу два савјета, а позив за учешће наше делегације упутио је предсједник Социјално-економског савета Републике Србије и уједно предсједника Савеза самосталних синдиката Србије, гдин Љубисав Орбовић.
Тим поводом, а сходно Споразуму о специјалним и паралелним везама између Републике Српске и Републике Србије, уприличено је потписивање Меморандума о међусобном разумијевању и сарадњи између два савјета, који је дефинисао будућу сарадњу између најзначајнијих институција социјалног дијалога Републике Српске и Србије.
Делегацију Економско-социјалног савјета Републике Српске чинили су предсједник ЕСС РС и предсједник Савеза синдиката РС, гђа Ранка Мишић, потпредсједник ЕСС РС и предсједник Уније удружења послодаваца РС, гдин Ранко Милић и члан ЕСС РС и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС, гдин Петар Ђокић.
Том приликом је договорена и узвратна посјета чланова Социјално-економског савјета Републике Србије Републици Српској и Бања Луци планирана за септембар.

People to write on slips of paper essayclick.net the reasons for their opinion